Sabun Cevizi: Kuru olduğu sürece keten torbada yada hava almayan ağzı kilitlenebilen buzdolabı poşetlerinde kuru nem almayan bir bölgede evde çekmece vs. saklanabilir.
Buzdolabında saklamaya gerek yoktur. Kuru ve güneş almayan bir bölge uygundur. Nem olmamalı. Sabun cevizleri nem olan ortamda suda çözündüklerinden bozulmaya başlarlar ve ıslak bir meyve gibi küflenir.
Torbasında balkonda saklanabilir.
Sabun Cevizi Sıvısı: Sıvıyı hazırladık. Elimizdeki sıvıyı cam kavanozlarda, sirke, limon ilavesi yada gıda koruyucu ekleyerek buzdolabında saklamalıyız. (Kışın ben balkonda saklıyorum.) Üzerine hoşaf sanılıp içilmemesi için bir etiket üzerine hazırlama tarihi yazılarak saklanması faydalıdır.
Benimkiler 1-2 ay geçse de bozulmadılar. İçine sirke eklerim. Ancak her zaman değil. İçinde çökelti oluştuğunda bozulmuş değil, kendi meyvesinin lifleri çöker odur. Boulmalar beyaz bulutumsu askıda floklaşmış madde gibi olur. Yani sıvı içinde ortalarda yüzen sümükümsü maddelerdir bozulma belirtileri.
Islak Sabun Cevizleri: Sabun cevizi sıvı yapımında kullandıklarınızı ıslakken rondodan geçirip sıvı cif halinde kullanabilirisniz. Sıvı hazırlıyorsanız kaynatma işlemini 3 kere tekrarlayıp sabun cevizleirnizi son aşamasına kadar kullanıp bitirn. Tavsiyemiz bu.
Bir kez makinede tamburda kullanılmış kese içindeki ıslak sabun cevizleri:
Hafta sonları toplu halde makinede çamaşır yıkadığımdan tüm gün makine çalışıyor ve tambura tekrar tekrar atarak ben 3 kerelik ömürlerini tamamlıyorum. Ama oldu ki tek sefer kullandık ve elimizdeki SC (sabun cevizlerinin) ömrü bitmedi. Bu durumda onu da çamaşırlarla birlikte ipe asıyor ve kurutuyorum ki içinde su kalıp bozulmasın. Daha sonraki günlerde bu keseyi olduğu gibi makineye atıyorum. Tabi burada kaç kez kullandığınızı hatırlamanız gerekebilir. Yada bir süre sonra makinenizin üzeirnde bir LOG defteri tutmaya başlayabilirsiniz..:)