Sabun Cevizi (soap nuts) Ekolojik bir bitki bir Deterjan olarak Evdeki Deterjanla Kıyas 1

Sabun Cevizi Çevreye ve Sağlığımıza Yararlıdır…

Sabun cevizleri için en önemli gerçek gerçekten temizlemeleri, yıkama sonrası doğal olarak güzel kokması ve doğadan olması mucizesi. Bir sonraki gidişinizde siz de market deterjanlarının arkasını okumaya çalışın Xi diye bir işaret göreceksiniz ki bu HARMFUL yani zararlı tahriş edici yutulması sakıncalı demektir. Bu hem size hem evdeki bebeğinize hem çevreye zararlı peki neden hala onu evinize sokuyor, cildinize sürüyorsunuz??
%100 Doğadan gelen bir bitki parçası olarak sabun cevizleri hem cildinize hem de doğaya karşı kibardır, hassastır. Hem hipoalerjenik etkili hem de çevreye zararsız bir bitkidir. Deterjanlarda kullanılan sentez kimyasalları ile kıyaslanamaz bile. Birincisi sentetik değildir, paraben SLS, Labsa, köpürtücü, ağartıcı , parfüm içermez, sentez değil %100 doğaldır. Üstelik Sabunağacı ürünü ECOCERT sertifikalı bitkidir..
Hem de suya karışınca Fosfat, Borat, vb kimyasallar içermediğinden yeraltı ve üstü suları kirletmez, doğada %100 çözünürler. Hem de kabukları doğaya kompost olarak döner. 

Ticari Deterjan : Doğaya ve Bize Zarar

Çamaşırlarınız püfür püfür komşulara koksun iyi mi? Değil tabiki. Benim genzim yanar. İçindeki kimyasalları biliriz. Tamam tüm lekeler çıkıyor ve içindeki optik beyazlatıcılarla gözümüze pırl pırıl görünüyor ama ya görmediğimiz kimyasal yan etkileri. Soluduğumuz havayı cildimizden geçen kimyasalları, çamaşır yıkarken çevreye attığımız fosfatları düşünürseniz, değer mi? Gelecek nesiller çölde mi yaşasın? Artık biraz daha doğaya dönme vakti geldi de geçti bile. Şapkanızı önünüze koyup düşünün.

Tamam tüm çamaşırlarımız yıkandı ama ya çevre ne oldu? Arabamızın camından çöpleri doğaya atmaya benziyor bu durum… 

Makine çamaşır yıkadığında, su nereye gidiyor? Görünen o ki kayboluyor? Ama aslında kanalizasyona gidiyor ve oradan da dönüşerek tarım alanlarına arazilere gidiyor, içme suyumuza kadar karışabiliyor. Yıllar içinde denizlerimize, akarsu yataklarımıza karışıyor ve bugün yaşadığımız sağlık ve çevre sorunlarını yaşıyoruz.
Bugün markete gidin, deterjan hem bulaşık hem çamaşır içeriğni okuyun? Varsa.. Çünkü gizlilik gereği ?!! yazmaz.
Ama birşey var ki ZARARLI yazar. İçilmez yenmez, egzamalı,hassas, hasta ciltleri acıtır. YENMEZ.
İçeirkler de ne yazar? Tampon ajanı, Stabilize edici, Esans, Optik beyazlatıcı, yuzey aktif madde, anyonik, katyonik maddeler… Bunlar zararsız gibi duyulan terimler ancak aslında şunu demek istiyor:Alkyl benzene sulfonate, alkyl phenoxy polyethoxy ethanol, çelik yağ çözücü, aktif alkali ve kostik.
Deterjanlar içinde en sık kullanılan içerik:
  • Linear alkyl sodium sulfonate (LAS): Yüzey aktif maddedir, çamaşır dokusuna işleyerek lekenin yerinden oynamasını sağlar, lekenin yerine kendi yapışır. Temizleyici bir ajan olarak üretilirken kansorejen toksinler yayar. 
  • Optik beyazlatıcı: Bunlar çamaşırın yüzeyine tutunarak gözümüze daha beyaz görünmesini sağlar. Parıl parıl çamaşırların SIRRIdır. Ancak suya karıştığında balıkalrın vucüduna yapışık, toksiktir. ediğiniz balıkta bulunsun istermisiniz?
  • Fosfat bileşikleri: doğaya salındığında fosfatlar alglerin çoğalımına neden olur, bitki ve balıkların oksijen kaynağını bloke eder.
  • Sentetik Esanslar Parfümler: Irnik olarak, güzel kokan parfümler petrol türevidir ve doğada kaybolmazlar. Memeli hayvan ve balıklara zararlıdır. (uzun süre sabun cveizi kullnaırsanız hassas bir burna sahip olursunuz, doğal olmayan herşey batar) İlle de koksun diyorsanız doğadan kokular kullnaın: ESANSIYEL YAGLAR
Aslında şimdi durup bir daha düşünün 1 yük makine deterjanlı su çevreye ne kadar zararlı.. Ya bir ay, ya bir yıl.. Neler yapıyoruz?
1 Şişe çamaşır deterjanı 200 yıkama diyor. Vay canına, nasıl da muhteşem ve ucuz değil mi??
Hayır pek de ucuz değil, o bir şişenin doğaya ve sağlığımıza maliyetini de hesapladınız mı? 200 yıkama pis su 5-10 litreden tonlarca suya varıyor..
Reklam

Sabun Cevizi (soap nuts) Ekolojik bir bitki bir Deterjan olarak Evdeki Deterjanla Kıyas 1’ için 5 yanıt

  1. bu bilgileriniz için Allah c..c sizden razı olsun diyorum.
    Deterjanlar 1970 yılında ilk ülkemizde çıktığında bu deterjanları denizlere göllere balıkların olduğu yerlere dökmeyin denilmiştir bilim adamlarınca bunu kimse dinlemeyince ne oldu marmara denizinde o tarihlerde 126 balık türü var iken şimdi ise sadece 26 balık türü kalmıştır.
    Balıklar ise ilahi hikmet gereği denizde yüzerken arka kuyruklarını oynatarak yüzerler.
    Bu durumda ise denizlerdeki artı enerjiyi yani depreme neden olan fazla enerjiyi yok ederek depremlerin olmamasını sağlamaktadırlar.
    Şimdi ise 126 balık türünden, sadece 26 balık türü kaldığından 1999 17 ağustos depereminde denizden alev çıktığını orada gölcükde görenler bizzat anlattılar.Bu gün denizi en çok kirleten en büyük deterjan fabrikaları de yine aynı bölgede yer almaktadır.
    Bizim hepimiz bilinçli olarak doğal ürünleri desteklemek ve yaygın olarak kullanımını teşvik etmek zorundayız.Aksi takdir de yer altında biriken 6200 santigrad derece ısı yine çoğalırsa denizlerde ki balıklarca deşarj edilemezse yakın bir zamanda meydana gelebilecek depremin sebebi ise yine bizler olmuş olacağız.
    Bunda bilinçsizce reklamlara aldanan ev kadınlarının ve bunları aydınlatmayan beylerin büyük vebali vardır diye düşünüyorum.
    iyi biri

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.