Sabit ve Ucucu Yaglar ile Faydalari

Görsel

Adaçayı Yağı: Salvia triloba türünün çiçekli ve yapraklı kısımlarından su buharı distilasyonu yöntemi ile elde edilir. Karakteristik kokuya sahiptir. Yatıştırıcı ve tonik etkileri vardır. Sirkülasyonun yavaş olduğu durumlarda, aşırı yorgunlukta ve ciltteki problemlerde kullanılır.

Ardıç Yağı: Juniperus oxycedrus türünün esansiyel yağı su buharı damıtma yöntemi ile elde edilir. Tatlı, ferah, odunsu-balsamik karakterde kokuya sahiptir. Antiseptiktir. Isıtıcı ve sıkılaştırırıcı özellikleri vardır. Aromaterapide; kramplarda, sirkülasyonun yavaşladığı durumlarda ve selülitte kullanılır. Ayrıca yağlı ciltler ve aknede tonik etkisinden dolayı tercih edilir.

Ayçiçeği Yağı: Helianthus annuus türünün olgun meyvelarından soğuk sıkma yolu ile elde edilir. Vitamin E bakımından oldukça zengindir. Cilde kolayca nüfuz eder, nemlilik ve yumuşaklık kazandırır.

Bergamut Yağı: Citrus aurantium var. bergamia türünün meyve kabuklarından ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Ferah, tatlı-meyve ve balsamik karakterde kokulara sahiptir. Sıkılaştırıcı, canlandırıcı ve antiseptik özelliktedir. Aromaterapide; depresyon, yorgunluk, stres gibi durumlar ile akne ve yağlı ciltlerin tedavisinde kullanılır.

Biberiye Yağı: Rosmarinus officinalis türünün çiçekli dallarından su buharı damıtma yöntemi ile elde edilir. Ferah, bahar, odunsu ve nane karakterlerinde kokulara sahiptir. Antiseptik, canlandırıcı ve dinçleştirici etkileri vardır. Aromaterapide; baş ağrılarında, nefes alma problemlerinde ve zayıf sirkülasyonda veya kepekte kullanılır. Isıtıcı etkisinden dolayı vücuda masaj yolu ile uygulanarak ağrılı kasların tedavisinde de kullanılır.

Buğday Tohumu Yağı: Triticum vulgare türünün olgun tohumlarından soğuk sıkma yöntemi ile elde edilir. Yag asitleri, fosfolipitler, sterol, a ve (3-tocopherol ile provitamin A içermektedir. Doğal E Vitamini kaynağıdır. Antioksidan etkisi nedeniyle yaşlanma etkilerini azaltır. Ayrıca kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi nedeniyle cildin yenilenmesi ve canlanmasında etkilidir.

Ceviz Yağı: Juglans regia türünün meyvesinin iç kısmının önce soğukta sonra sıcakta sıkılması ile elde edilir. C Vitamini ve antioksidan olarak bilinen flavonoidler içerir. Cildi besler, emilimi kolaydır.

Civanperçemi Ekstresi Achillea millefolium türünün kurutulmuş çiçekli ve yapraklı kısımlarından elde edilir. Antiseptik özelliğe sahiptir. Tonik ve yatıştırıcı etkileri vardır. Saçlarda sağlıklı bir görünüm için kullanılır.

Çörekotu Yağı: Nigella sativa türünün olgun tohumlarından sıkılarak elde edilir. Kırmızımtırak kestane renklidir. Saç dökülmesi ve kepeğe karşı etkilidir.

Defne Yaprak Yağı: Laurus nobilis türünün yapraklarından elde edilir. Aromaterapide; rahatlatıcı, ısıtıcı ve antiseptik olarak kullanılır.

Fesleğen Yağı: Ocimum basilicum türünün yapraklı ve çiçekli dallarından ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Tatlı ve baharatlı kokuya sahiptir. Tonik etkisi vardır. Cildi canlandırıcı ve sıkılaştırıcı olarak kullanılmaktadır.

Fındık Yağı: Corylus maxima türünün olgun tohumlarından soğuk sıkma yolu ile elde edilir. Protein bakımından zengindir. E, A, C ve B vitaminleri içerir. Cilde kolayca nüfuz eder, emilimi kolaydır.

Hint Yağı: Ricinus communis türünün olgun ve kurutulmuş tohumlarından soğukta sıkma yolu ile elde edilir. Renksiz veya soluk sarı renkli, kıvamlı hafif kokulu bir yağdır. Cilt hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Saç dökülmesi ve bakımında etkilidir.

Ihlamur Ekstresi: Değişik Tilia türlerinin kurutulmuş çiçeklerinden elde edilir. Antimikrobiyel ve yatıştırıcı etkileri mevcuttur.

Isırgan Ekstresi: Bazı Urtica türlerinin kurutulmuş veya taze yapraklarından elde edilir. Antiseptik ve tonik etkilidir. Özellikle yağlı ve kepekli saçların bakımında kullanılabilir.

Karanfil Yağı: Eugenia caryophyllata türünün çiçek tomurcuklarından su buharı damıtma yöntemi ile elde edilir. Yağının sıcak ve keskin kokulu buharı vardır. Uyarıcı, ısıtıcı, canlandırıcı ve afrodizyak etkileri mevcuttur.

Kayısı Çekirdeği Yağı: Prunus armeniaca türünün çekirdeklerinden soğuk sıkma yolu ile elde edilir. A Vitamini bakımından zengindir. Özellikle cilt bakımında, ve göz çevresi kırışıklıklarında kullanılır. Ciltte yumuşak ve pürüzsüz bir etki bırakır.

Kekik Yağı: Bazı Origanum türlerinin çiçekli dallarından su buharı damıtma yöntemi ile elde edilen uçucu yağdır. Bu türler pembe veya beyaz çiçekli, küçük yapraklı ve kuvvetli kokuludur. Antiseptik ve kan dolaşımını hızlandırıcı etkileri vardır.

Lavanta Yağı: Lavendula angustifolia türünün kurutulmuş çiçeklerinden su buharı distilasyonu yöntemi ile elde edilir. Rahatlatıcı ve yatıştırıcı etkileri vardır. Güçlü antiseptiktir. Cildi sakinleştirir, canlandırır ve dinçleştirir. Aromaterapide; stres, yorgunluk ve depresyon gibi durumlarda, cilt problemlerinde ve ağrılarda kullanılır.

Limon Yağı: Citrus limonum türünün kabuklarından ekstrakte edilerek veya sıkılarak elde edilir. Limonsu ve ferah kokusu vardır. C Vitamini bakımından zengindir. Antiseptik, dinçleştirici, deodorizan ve uyarıcı etkileri vardır. Aromaterapide; bedensel ve zihinsel yorgunlukları gidermede, problemli ciltlerde ve ağrılı durumlarda kullanılmaktadır.

Melisa Yağı: Melissa officinalis türünün yapraklarından elde edilir. Cildi besleyici ve temizleyici özellikleri vardır. Serinletici, rahatlatıcı ve uyku getirici olarak da kullanılabilir.

Mersin Yağı: Myrtus communis türünün yaş yapraklarından su buharı damıtma yöntemi ile elde edilir. Ferah ve meyve kokuludur. Tonik etkisi vardır. Uyarıcı olarak yada bedensel yorgunluğu gidermede kullanılır.

Nane Yağı: Mentha piperita türünün çiçekli ve yapraklı dallarından su buharı damıtma yöntemi ile elde edilir. Karakteristik ve keskin kokuludur. Yatıştırıcı, canlandırıcı ve serinletici etkileri vardır. Aromaterapide; baş ağrısı, zihinsel yorgunluk ve kas ağrılarında kullanılmaktadır.

Okaliptüs Yağı: Eucalyptus türlerinin taze yapraklarından su buharı damıtma yöntemi ile elde edilir. Uyarıcı kokusu vardır. Ciltte serinletici etki bırakır. Aromaterapide; ateş, nezle, soğuk algınlığı gibi durumlarda tercih edilir. Kas ağrı ve sızılarında, burkulmalarda yatıştırıcı olarak kullanılır.

Paçuli Yağı: Pogostemon cablin ağacının kuru yapraklarından ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Odunsu, topraksı ve tatlı kokusu vardır. Az miktarda kullanıldığında bile uyarıcı etki gösterir. Antiseptiktir. Aromaterapide; yorgunluk, gerginlik, stres, yanık, kepek, akne, egzama gibi durumlarda ve yağlı ciltler veya saçlı deride kullanılabilir.

Papatya Ekstresi: Matricaria chamomilla türünün gölgede kurutulmuş çiçek durumlarından elde edilir. Ciltte yatıştırıcı ve yumuşaklık verici etkisi vardır. Cilt bakımında akne, alerji, yanık, egzama, yaralar, baş ağrısı ve stres gibi durumlarda kullanılır. Toksisitesi oldukça düşük olduğundan çocuklarda da kullanılabilir.

Sandal Ağacı Yağı: Santalum albüm ağacının köklerinden ve gövdesinden ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Meyvemsi-tatlı ve odunsu karakterde kokuya sahiptir. Antiseptik, rahatlatıcı ve yatıştırıcı etkileri vardır. Afrodizyaktır. Aromaterapide; uykusuzluk, stres, gerginlik, depresyon gibi durumlarda, çatlamış ve yıpranmış ciltlerde kullanılır.

Sardunya Yağı: Pelargonium graveolens türünün taze meyvelerinden ve yapraklarından ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Güle benzer tatlı, limon ve nane kokusundadır. Tonik olarak kullanılabilir. Sinir sistemi üzerinde sakinleştirici etkileri vardır. Hafif antiseptiktir, cilde yumuşaklık verir. Aromaterapide kullanılan en önemli yağlardan biridir. Dinlendirir. Rahatlamanızı ve kolay uyumanızı sağlar. Kesiklerde, burkulma, egzama ve akne gibi durumlarda da kullanılabilir.

Sedir Yağı: Cedrus atlantica veya Cedrus libani türlerinin ağacının odunundan ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Odunsu kokuya sahiptir. Ciltte uyarıcı, canlandırıcı ve tonik etkileri vardır. Aromaterapide; kepek, incelen saçlar, egzama, yağlı ciltler ve aknenin tedavisinde kullanılır. Ayrıca stresin giderilmesinde yardımcı olur.

Sığla Yağı (Günlük): Liquidambarorientalis türünün gövdesinden elde edilen bir balsamdır. Antiseptik ve yara iyi edici özellikleri vardır. Bu nedenle cilt problemlerinin tedavisinde kullanılır.

Susam Yağı: Sesamum Indicum türünün olgun tohumlarından sıkma yolu ile elde edilir. A, B ve E vitaminleri bakımından zengindir. Demir, magnezyum, kalsiyum, bakır, fosfor gibi mineralleri içerir. Cildi besler, toksinlerden arındırır. Cilde kolayca nüfuz eder, emilimi kolaydır.

Tatlı Badem Yağı: Amygdalus communis türünün olgun tohumlarından sıkma yolu ile elde edilir. Hafiftir, ciltten kolayca emilir. Protein ve D Vitamini bakımından zengindir. Düzenli olarak kullanıldığında cildi besler ve yıpranmalara karşı korur.

Turunç Yağı: Citrus aurantium var. amara türünün meyvesinin kabuklarından elde edilir. Tatlı ve turunçgil kabuğu kokusundadır. Antiseptik, ısıtıcı ve tonik etkileri vardır. Aromaterapide; yağlı ciltlerde, romatizmada, dolaşımın zayıf olduğu durumlarda, selülitte, nefes alma problemlerinde, soğuk algınlığı, ateş gibi durumlarda kullanılır. Kışın çok iyi bir ısıtıcı, yazın çok iyi bir canlandırıcı ve enerji vericidir.

Üzüm Çekirdeği Yağı: Vitis vinifera türünün olgun çekirdeklerinden soğuk sıkma yolu ile elde edilir. E Vitamini bakımından zengindir. Antioksidandır. Hafif ve ciltten kolayca emilen bir yağdır. Kullanımdan sonra cilde yumuşaklık kazandırır. Masaj için idealdir.

Ylang Ylang Yağı: Cananga odorata türünün ağacının taze çiçekli kısımlarından ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Tatlı, etkili floral kokuya sahiptir. Aromatik ve ferahlatıcıdır. Cildi ve saçları yenileyicidir. Afrodizyaktır. Zihinsel ve duygusal olarak etkileyicidir. Aromaterapide; stresi ve gerginliği uzaklaştırmak ve ruh halini düzeltmek için kullanılır.

Zambak Ekstresi (Beyaz): Lilium candidum L. türünün çiçeğinin su buharı distilasyonu ile elde edilir. Nemlendirici, tazelik ve yumuşaklık verici etkilere sahiptir. Kuru saç ve cilt bakımında kullanılır.

Zencefil Yağı: Zingiber officinalis türünün ağacının kuru köklerinden ekstraksiyon yöntemi ile elde edilir. Limonlu, odunsu, baharatlı karakterde kokuya sahiptir. Isıtıcı, uyarıcı ve antiseptik etkileri vardır. Afrodizyaktır. Aromaterapide; kan dolaşımını hızlandırmak, öksürüğü gidermek, kasların gevşemesini sağlamak için kullanılır.

Zeytin Yağı: Olea europaea türünün olgun meyvelerinden sıkma yolu ile elde edilir. A ve E Vitaminleri bakımından zengindir. Cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır. Ciltten kolayca emilir.

Reklam