Sonbaharı doğduğumdan beri seviyorum. Çünkü Benim Mevsimim. 27 Eylül Doğumluyum. Havalar hafif hafif derinlerken akşamlar erkene çekilir ve sararan yapraklar ufak ufak dökülmeye başlar yorgun akşamlarda. Severim sonbaharı.
Son 3-5 senedir de sıcacık bitki çaylarımı rahatlıkla içebildiğimden daha da seviyorum. Yaz kış bitki çayı içiyorum. Benim vücuduma iyi geliyor. AYURVEDA’yı bilirseniz bilirsiniz. Size uyan iyi gelen besin tipleri ve yaramayanlar var. Bana bitki çayı her mevsim gerekli kışın daha da gerekli çünkü çok üşüyen yumuşak bir yapım var. Sadece Ayurveda için değil ama sağlık için de Çay ve Kahveden daha iyi olduğu kesin. Peki hangi bitki çayını içmeli?
Bu sorunun cevabı değişir. Benim sabahları ilk içtiğim çay, Yeşil Çay, dinçlik ve zindelik vermesi ve çalışmayan tiroidimi çalıştırması için. Daha sonra o gün nasıl hissediyorsam ona göre bir çay içiyorum. Mesela şişkin hissettiğim günlerde sindirime yardımcı kekik, keten tohumu, sinameki vb içeren çay yapıyorum, boğazımda hassasiyet varsa kırgınsam ekinezyalı, ekşimsi olmasın dersem rezenelileri… İşteyken hazır doğal çaylardan içiyorum. Evde ise.. MİS
Daha önceden anlattığım gibi Çay makinemde sıcacık karışımımı demliyorum ve sıcak bir şekilde akşam boyunca duruyor hem evi mis koku sarıyor hem de beni uyku öncesi sofamda mayıştırıyor.Bugün Yemek sonrası, rezene, kekik kakule,kişniş, tarçın kabuğu, papatya, melisayı azar azar karıştırıp bir filtre kağıdına doldurup çay makinemde 3 dk da demledim..
Mis bu yazıyı şimdi mutfağımda yazarken yanımda dumanı tüten mis bitki çayım..
Darısı sizin yaratıcılığınıza kalmış..
Afiyet olsun, mutlu sonbaharlar!..
Filtre Kağıdından Yakın Çekim