Antibiyotik etkili Şifalı Bitkiler Nelerdir ve Nerelerde Kullanılır? Az bilinir bir gerçek: Antibiyotik etkili Şifalı Bitkiler Bakterilerde Antibiyotik Direncini Geliştirmez !

 Antibiyotik özellikler içeren bitkileri tüketmek , antibiyotik içmek gibi vücudu antibiyotiğe dirençli hale getirmez. Bunun ana nedeni, antibiyotiklerin tek bir . izole edilmiş kimyasalın ilaç haline getirilmesindendir. Bakteri, basitlikte kimyasalın özelliğini çözerek onu alt etmeyi öğrenmektedir. Şifalı bitkiler ise, 100 değişik çeşitte bileşik içerdiğinden vücuda sinerjik olarak etki etmektedir.

Bakteri de bu çeşitliliği ve direnç geliştirmek için bu sinerjisi daha kompleks bulmaktadır.

Image

Evde kullanabileceğimiz başlıca şifalı bitki antibiyotiklerden bazıları:

Ekinezya: Antibakteriyel,Antifungal boğaz enfeksiyonlarında özellikle etkili. Hastalığın ilk hissedildiği  zamanda sık sık ve bol bol içilmeli, aynı zamanda akyuvarları da destekler.

Image

Ökaliptüs Yaprağı: Bu güneyde sıkça rastlanan bir ağac. Antibakterial, antifungal, antiseptik ökaliptüs en geniş spektrumlu antibiotiklerdendir. İdrar yolları ve üst solunum yollarına özellikler iyi gelir.

Zencefil Kökü: Antibakteriyel ve antiviral. Zencefil özellikle gıda kaynaklı patojenlere karşı güçlü bir savunucudur (Salmonella, E.Coli gibi) Özellikle çocukların soğuk algınlığı, gribinde kullanılır. Tadı da fena değildir, hani. Zencefilin öksürük kesici özellikleri kodein kimyasalına doğal rakiptir. Akciğer enfeksiyonları için özellikle iyidir, çocuklara bolca kullandığımız koruyucu içeren antihistaminik ve ekspektoranlara doğal alternatif olabilir.

Zeytin yaprağı: Ülkemizin zenginliği zeytin. Ben Tariş’in zeytin yaprağı çayını alıyorum. Antibiotik ve antioksidan olarak zeytinyaprağının sayısı yararı vardır. Bağışıklık sitemini güçlendirerek enfeksiyonla savaşı destekler.

Ve tabiki sarımsak: Ne söylesek az,  her tür hastalıkta diğer şifalı bitkilerle kullanılabilir. Herşeye yarar desek az olmaz.

Antiviral, antibiotik, antiparasitik ve antifungal.  Antibiyotik direnci hastalığınakarşıda güçlüdür. Sarımsaktaki ana madde allisin, tüm bakteri enfeksiyonlarına ve viral enfeksiyonlara karşı kullanılabilir. Yemeğin yanında tuza banıp direk yiyebilir, yogurda-bala karıştırabilir, çayını yapıp içebilirsiniz. Yalnız dikkat aç karna midenizi rahatsız edebiilir.

Taze ve kuru sarımsak ikisi de aynı etkidedir. Bir de sarımsak yağı yapıp onu da saklayabilirsiniz. Evdeki 1 baş sarımsağı dövüp 1 bardak zeytinyağına döküp cam kavanozda buzdolabında saklayıp istedikçe herşeye ekleyebilirsiniz.

Salata, yemek, sos olarak vb herşey..

Dilerseniz topuklarınıza krem olarak da sürüp ovup 1 saat bekleyip duşa girin bakın topuklarınız bile beslenmiş..

Sevgiler

Esra The Sabunağacı

 

 

Reklam