Karanfil yağı, diş ağrıları, hazımsızlık, öksürük, astım, başağrısı, stres, tansiyon gibi hastalıkların iyileştirilmesinde kullanılabilir bir yağdır. Başlıca kullanım yeri ise diş ve diş eti bakım unsurlarıdır. Bu güzel özellikleirnden dolayı çoğu diş macunu ve ağız bakım ürünü karanfil içerir.
Karanfil dört mevsim solmayan, yaprak dökmeyen bir ağaçtır. Afrika’da adına KARAFOO da denir. Ağacın çiçeği karanfil “bud” medikal özellikleri nedeniyle önemlidir. Hindistan ve Çin’de 7-8 ci yüzyıllardan beri geleneksel tıp uygulamalarında kullanılmaktadır. Bugün halen yemeklerinde de kullanılmaktadır.
Karanfil, kalsiyum, HCl, Demir, Fosfor, Sodyum, Potasyum, A ve C Vitaminleri açısından zengindir.
Karanfilin sağlık alanınd akullanımı aşağıdaki şekillerde sıralanabilir:
Ağız ve Diş Bakımı: Bakteri öldürücü etkisinin yanında, ağız ve diş ağrılarını kesici etkisi, dişeti acısını alması ve ağız ülserlerini önlemesi nedeniyle oral bakımda bir numaradır. Gargaraların tamamında kullnaılan Eugenol’i doğal olarak içerir. Boğazı rahatlatmada karanfil yağı/esansiyel yağı içeren karışımlar kullanılır. Karanfilin hoş tadı, kokusu da nefes kokusunu almada kullanılır.
Karanfil yağı diş çürükleri için de iyi bir uygulamadır. Geleneksel olarak hintliler bir pamuğa damlatıp uyumadan önce diş etlerine bastırıp yatarmış. 3-5 günde iyileşirmiş. Diş hekimleri karanfili çinko oksit ile birleştirerek kanal tedavisine alternatif de üretmişler. Yalnız dikkat karanfil yağı yakıcıdır. Açık yaraya sürülmez ve ağzınızda yanlış / dikkatsiz kullanımda yanıklara yol açabilir.
Karanfil Ağacı
Enfeksiyon Tedavisinde Karanfil yağı: Antiseptik özellikleri nedeniyle, çarpmalarda, keilmelerde, mantar ve atlet ayağı, burkulma gibi alanlarda da sıklıkla tercih edilir. Bit ve pire uzaklaştırmada da güvenle kullanılabilir. Karanfil yağı esansiyel halde çok kuvvetli olduğundan seyreltilerek kullanılması gerekir. Ve hassas ciltlerden uzak tutulmalıdır.
Cilt Bakımı: Antibakteriyel özellikleri nedeniyle Akneye meyilli ciltlerde kullanımı vardır
Stres: Karanfil yağı afrodizyak yağlardandır. Bu yüzden doğal bir rahatlatıcıdır. Beyinde uyarıcı etkisi vardır ve beden ve zihin yorgunluğuna birebirdir. Insomnia hastaları için de rahatlatıcıdır. Hafıza kaybı, depresyon ve başağrılarına iyi gelir. Başağrısı için tuz ile karanfil yağı karıştırılarak şakaklara masaj yapın. Başağrısına iyi gelecektir.
Karanfil, güzel kokusu ile keskin tadı ile baş döndürücüdür. Daha da önemlisi doğal analjezik yani ağrı dindirici etkisi ile oldukça yararlı bir bitki.
Karanfilin uyuşturucu bir etkisi var. Dişçiler de diş ağrısı için kullanır. Hatta saf esansiyel yağı dudaklarınıza bir sürün uyuşur gider.
Esansiyel yağınız yoksa ve karanfil yağınız olsun istiyorsanız ne yapabilirsiniz…? Sitemizden http://sabunagaci.sopsy.com/urun/karanfil-yagi-roll-on-10ml/217394 dan karanfil yaginizi roll on şeklinde hemen sürülebilir olarak alabilirsiniz
NOT: (ben bu hazırladığım analjezik doğal karanfil yağını geceleri büyüme ağrıları ile kalkan minik oğluma sürdüm. Masaj yaparak bacaklarını ovaladım. Çok yararını gördüm)
yada ben kendim birşeyler yapmak istiyorum derseniz aşağıda resimlerle marketten/aktardan aldığınız karanfile yapabilecekleriniz var.
1 yemek kaşığı karanfili öğütün (6 g) Daha önce anlattığım gibi ben bir kahve öğütücü aldım ve tüm öğütme işlerimde onu kullanıyorum. Aynı işlemi rondo ile uzun süreler tutarak deneyebilirsiniz. Ancak uyarayım karanfil öğütünce çeperlere çok feci yapışıyor.
Öğütün, ezin parçalayın çabukça.
Kahve filtre kağıdınız varsa onu kullanın yada yoksa bir tülbent parçasını kullanın. Küçük bir parça 8 cm çapında kesin
Ucunu kapatmak için bir küçük ip bulun. Dikedebilirisniz…
Filtre kağıdınızın içine öğütüp dövdüğünüz karanfili koyun
Kenarlarından kıvırın katlayın ve ağzını kapatın. (Dikin)
Yarım su bardağı zeytinyağını cam kavanoza koyun.
Hazırladığınız karanfil paketini bu yağın içine atın.
Kavanozunuz üstüne aluminyum folyodan bir kapak yapın ve içeriye doğru kapak şeklini verin ki buhar dışarı kaçmasın.
Benmari usulu su ısıtın ve suyun içine ikinci küçük bir kap koyun ve onun içine de kavanozunuzu koyun. Suyu kaynamaya bırakın.
45 dakika bu şekilde bırakın. Benmarideki buhar karanfilin içindeki analjezik özellikleri yağa aktaracak.
Süre bitince yağı alın ve soğumaya bırakın.
En az 1 hafta yağı gölgede bir yerde karanfil yağ içinde beklesin.
NE kadar uzun kalırsa o kadar etkili olur. Sonra yağınızı kullanabilirsiniz.
Süre bitince keseyi yağdan ayırın.
Pamuk üzerine damlatın, damağınıza dişinize, acıyan, ağrıyan bölgeye uygulayın.
Ha bu arada karanfil aşkımı durduramıyorum.. Saf yağından, esansiyelinden ve suyundan sabununu da yaptım!
Hemen almak için:
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.